שירי ואפרת נפגשו בתור לרופא. לאחר שהחליפו מילות ברכה, חוויות וסיפורים ביקשה שירי מאפרת להחליף אותה בתור שכן אפרת ממוקמת חמישה אנשים לפניה. בתשובה לשאלתה של אפרת לאן היא ממהרת, ענתה שירי כי היא חייבת להגיע לעבודה מאחר ואין לה מספיק ימי מחלה צבורים ולכן לא תוכל להישאר בבית למרות החום וכאבי הגרון.
אפרת עצמאית בעבודתה מעולם לא הייתה שכירה ולכן לא הבינה במה מדובר. שירי הסבירה לה כי כשכירה היא זכאית ל 1.5 ימי מחלה בכול חודש עבודה. ניצול ימי מחלה הוא עבורה, עבור טיפול בילד, באחד ההורים שלה או בבן זוגה. מימושם מותנה באישור של רופא כמובן.
זה יוצא 18 ימים בשנה. זה לא מעט אמרה אפרת. יקירתי, השיבה שירי, עם חמישה ילדים והורה מבוגר תאמיני לי שאני מסיימת את מכסת ימי המחלה שלי מאוד מהר ותמיד חייבת ע"ח ימי מחלה עתידיים.
לפחות את מקבלת תשלום כשאת חולה אמרה אפרת. כשאני חולה אף אחד לא משלם לי על זה. זה לא כ"כ פשוט ענתה שירי. עבור היום הראשון למחלה לא מקבלים תשלום, עבור הימים השני והשלישי מקבלים רק 50% מהשכר ומהיום הרביעי מתחילים לקבל שכר מלא. אבל אז בד"כ כבר מבריאים וחוזרים לעבודה…
ומה קורה לימים שלא נוצלו בשנה מסוימת? ניתן לצבור עד 90 ימי מחלה לא מנוצלים.
אני חושבת אמרה אפרת שלאריק אחי יש יותר ימי מחלה. איפה הוא עובד שאלה שירי? אריק מורה בתיכון. אני לא יודעת בדיוק כמה ימי מחלה יש למורים אמרה שירי, אבל יש עובדים בכל מיני מקצועות שכפופים להסכמי עבודה קיבוציים, מדובר בהסכמים שנערכים בין ארגון עובדים לבין מעביד או ארגון מעבידים, ועוסקים בנושאים כמו, קבלת אדם לעבודה או סיום עבודתו, בתנאי-עבודה, ביחסי-עבודה וכד'. מכוח ההסכם הקיבוצי הם זכאים לתנאים שונים מהתנאים הכלליים במשק.
צריך לדעת באיזה מקצוע לבחור, צחקה אפרת. אכן כן ענתה שירי. כשמחפשים עבודה או נמצאים בשלבי ראיונות חשוב להבין מה מקובל מבחינת ימי מחלה באותו מקום? האם קיים הסכם קיבוצי מחייב? במידה ויש הסכם קיבוצי מה המשמעות מבחינת ימי המחלה?
הגיע התור שלך להיכנס לרופא זירזה אפרת את שירי.. בפעם הבאה בואי ניפגש בבית קפה במקום בקופת חולים.
אין באמור לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ מקצועי אישי.